VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je een andere vraag voor ons?

LUIERS
Waar kan ik Rascal + Friends luiers verkrijgen?
Onze premiumluiers zijn exclusief verkrijgbaar in de winkelschappen en via Collect&Go bij Colruyt!
Gebruiken jullie inkt op waterbasis voor jullie luiers?
Ja! De inkt die gebruikt wordt voor onze luiers is op waterbasis. Dit is in lijn met onze research en ontwikkeling en volgt onze ecorichtlijnen. Er werden geen schadelijke chemicaliën voor onze luierkleur gebruikt.
Bevatten jullie luiers latex, geurstoffen of lotions?
Rascal + Friends luiers bevatten geen latex, geurstoffen, lotions en gebruiken enkel inkt op waterbasis. We hebben onze luiers ontworpen met baby's hun gevoelige huid in het achterhoofd.
Mijn baby’s luier kan naar urine ruiken wanneer deze vol is
Rascal + Friends gebruiken geen chemische geurstoffen of lotions om de urinegeur te maskeren. Onze luiers hebben een luchtdoorlatende rug om vocht weg te trekken van delicate huid en om jouw baby droog te houden.
Waar zijn Rascal + Friends luiers van gemaakt?
De hoogwaardige materialen in Rascal + Friends luiers zijn afkomstig van over de hele wereld en zijn dezelfde als alle luiers ter wereld. Ze worden voornamelijk gemaakt van: pluispulp, superabsorberend materiaal (SAP),  polypropyleen ongewoven stoffen, polyethyleenfilm, samen met enkele bevestigings- en elastische materialen. Alle materialen ondergaan een strenge productveiligheidsbeoordeling en worden vervaardigd onder strikte richtlijnen.
Wat is jullie 3D-kern?
Rascal + Friends heeft voordeel gehaald uit een nieuwe innovatie. Onze 3D-kern vergroot het absorberend gedeelte, waardoor er absorbtiekanalen gecreëerd worden langs de zijkant van de kern die helpen om stiekeme lekken te voorkomen. Je kan ze vinden naast de dubbele lekbeschermers. Bekijk ze door de 3D-kern op te tillen.
Gebruiken jullie superabsorberende middelen in jullie producten?
Alle wegwerpluiers gebruiken een bepaald type superabsorberende middelen, en onze Rascal + Friends luiers gebruiken natriumpolyacrylaat (SAP) om het vocht van de baby weg te trekken en in de luier op te nemen.
Waarom is de luier van mijn baby 's nachts beginnen lekken?
De gewichtsklasse op elk van onze paketten is louter een aanwijzing, en in de meeste gevallen zal een maat hoger gaan het lekprobleem stoppen. De factoren die soms kunnen leiden tot lekken zijn de vele bewegingen die jouw baby dagelijks maakt, de aard van jouw baby's darm- en blaasgewoontes en de maat van de luier die jouw baby draagt. Maar dat terzijde, weten we dat elke baby anders is waardoor het occasionele lekprobleem kan voorvallen.
Ik vind de plakstrips te kort of te strak
Onze plakstrips zijn in vergelijking met andere toonaangevende merken ontworpen om dichter bij de heupen te zitten. Dit is een nieuwe innovatie en volgt de globale trends. En zeker voor pasgeborenen, betekent dit minder druk op hun delicate navel.
Waarom hebben Rascal + Friends geen aparte luiers voor jongens en meisjes?
Rascal + Friends volgt de trend van unisexluiers. Onze luiers werden met veel zorg ontworpen met nieuwe innovaties om in een unisex design vocht te absorberen en een maximum aan comfort te bieden.
Zullen jullie luierbroekjes uitbrengen?
We zijn ermee bezig! Onze luierbroekjes zullen gauw naar België komen.
De maatwijzer op het pakket past niet bij mijn baby
Het assortiment van onze luiers is verkrijgbaar in verschillende maten voor elke ontwikkelingsfase. Elk Rascal + Friends luierpakket heeft een gewichtsbereik om ouders te helpen bij het kiezen van de meest geschikte luier voor hun baby. De maatwijzer is alleen bedoeld als richtlijn, waarbij de pasvorm en het comfort verschillen van baby tot baby. Dit assortiment wordt gebruikt aangezien er zoveel verschil kan zijn in de vorm en bouw van de baby.
Mijn baby is een buikslaper
Buikslapers kunnen lastig zijn, en de meeste babys zullen doorheen dit stadium van buikslapen gaan. Je kan een maat groter proberen zodat de luier hoger komt te zitten. Een andere tip is om om de luier s' nachts andersom aan te doen, met de achterkant vooraan.
Zijn jullie luiers dierenproefvrij en zijn ze veganistisch?
Ja, onze luiers zijn dierenproefvrij en zijn veganistisch! We zijn trots gecertificeerd door PETA.
Zijn jullie luiers dermatologisch getest?
Ja! Onze luiers zijn met trots gecertificeerd door Dermatest.
Wat is de gel die zich in de luier bevindt?
De meeste wegwerpluiers bevatten een superabsorberend materiaal (SAP) dat gemengd wordt met de pluispulp in de luierkern. Het SAP absorbeert vocht en zet het om in een gel waardoor het absorptievermogen van de luier verbetert.
SAP-materialen zijn veilig, niet giftig, niet-irriterend en worden gebruikt in de hele sanitaire sector.
Ik heb wat gel gevonden op mijn baby's huid
Het kan weleens gebeuren dat er een kleine hoeveelheid gel (SAP) vanuit de luierkern op jouw baby's huid terechtkomt. Het kan verwijderd worden met een babydoekje of met een vochtig washandje.